Bliklipjes – het begin

Jaren geleden zag ik iemand met een – in mijn ogen – fantástische tas lopen. ‘Hoe kom je dáár aan?’ vroeg ik haar. Het bleek dat ze hem – voor veel geld – via het internet gekocht had bij een bedrijfje dat projecten ondersteunt van vrouwen in Zuid-Amerika die van bliklipjes tassen maken. Een prachtig initiatief, maar voor mij te duur om ook aan te schaffen. Wél bleef de tas en vooral het feit dat die van bliklipjes gemaakt was, door mijn hoofd spoken. Ik besloot zelf de lipjes te gaan sparen (met hulp van iedereen die ik kende) en mijn eigen ‘projecten’ te beginnen.

Begonnen met mijn eigen tas, maak ik inmiddels onder andere lampenkappen, tassen, sieradenriemen,  decoraties  om voor het raam te hangen, of in een plant of de kerstboom, waxinelichthouders, en wat er verder in mijn hoofd opkomt. Momenteel werk ik zelfs aan een regisseursstoel, maar dat is ‘work in progress’ want daar gaan erg veel lipjes in zitten…

Naast de bliklipjes zelf, die natuurlijk al ‘recycled’ zijn zodra ik ze gebruik, probeer ik zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken, zoals restjes wol, lapjes stof, oude knopen, fietsbanden, kralen en, voor de lampenkappen, bestaande lampen waarvan ik de kap opnieuw ‘bekleed’.

Daardoor zijn alle producten uniek en allemaal nét iets anders. Mocht je iets van je gading vinden in de winkel, dan ben je dus altijd de enige met juist díe lamp of dát tasje.

Uiteraard is het altijd mogelijk je wensen kenbaar te maken qua kleur, grootte en materiaal, waarna ik speciaal voor jou een exemplaar ga maken.

Gebruik daarvoor het contactformulier en laat me weten wat ik voor je kan maken!

Kleine clutch, geschikt voor o.a. zonnebril

Sieraden

Diversen

Lampenkappen